Członkowie

Collaboratively administrate empowered markets via plug-and-play networks.

Stowarzyszenie zostało powołane przez przedstawicieli czterech firm, których łączny udział w rynku wody butelkowanej w Polsce przekracza 50 proc.:

Nałęczów Zdrój Sp. z o.o. – producent marki Cisowianka, najpopularniejszej wody mineralnej w Polsce. Od 40 lat butelkowanej u źródła należącego do pokładów wód nałęczowskich, w okolicy słynnego uzdrowiska. Podstawą filozofii i dna marki jest zachowanie naturalności oraz pierwotnej czystości wody. Od lat marka ceniona jest za niezmienną wysoką jakość i naturalność. Ponad 10 lat temu firma wprowadziła na rynek markę premium musującą mineralną wodę Cisowianka Perlage dostępną obecnie w 20 krajach.

Nestlé Polska S.A. Oddział Nestlé Waters – jeden z największych producentów wody butelkowanej w Polsce, z zakładem rozlewniczym zlokalizowanym w słynącym z uzdrowiskowego klimatu Nałęczowie. To właśnie tam do butelek trafia naturalna woda mineralna Nałęczowianka. Firma w swoim portfolio ma także marki takie, jak S.Pellegrino, Perrier, Acqua Panna, Nestlé Pure Life. Jej celem jest podnoszenie jakości życia, dostarczanie zdrowego nawodnienia i ochrona zasobów naturalnych.

Wody Jerzy sp. z o.o. sp. komandytowa – „Jerzy” to polska rodzinna firma z 30-letnią tradycją. Firma jest producentem naturalnej wody mineralnej Dolina Baryczy wydobywanej z pokładów plejstoceńskich.

Żywiec Zdrój S.A. – to lider rynku wody butelkowanej w naszym kraju. W ofercie firmy znajdują się niegazowana i gazowana woda źródlana Żywiec Zdrój, szeroki wybór niskokalorycznych napojów w różnych wariantach smakowych, a także napojów bez dodatku cukru, substancji słodzących i kalorii. Zgodnie ze swoją misją, Żywiec Zdrój zachęca ludzi, by pili zdrowiej i ze szczególną troską dba o środowisko naturalne.